Információs vonal
06 30 194 6664
Bejelentkezés
 • Céginformáció
 • Székhely
  1117 Budapest, Fehèrvári út 50-52. II. em

 • Levelezési cím
  1117 Budapest, Fehérvári út 50-52. II. em

 • Telefon
  +36 1 225 8377

 • Fax
  +36 1 209 3086

 • E-mail
  office@crconsulting.com

 • Ügyvezető
  Solti Árpád, Kárpáti Gábor

 • Adószám
  14306354-1-43

 • Cégjegyzékszám
  01-09-898019

KÖRNYEZETSZENNYEZÉSI FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁS
Utolsó módosítás: 2015.01.30
Bár legtöbbünk számára fontos környezetünk megóvása, de a gazdálkodás, termelés során a legnagyobb elővigyázatosság ellenére is előfordulhatnak olyan esetek, amikor a környezetre veszélyes anyagok kibocsátási határértéke meghaladja a megengedett mértéket (környezetszennyezés) és ez által harmadik személy vagyonában vagy egészségében/testi épségében kár keletkezik.
Környezetszennyezési felelősségbiztosításunk megkötése esetén az olyan károkért, amelyekért vállalkozása kártérítési felelősséggel tartozik a magyar polgári jog alapján, Társaságunk áll helyt.
Öko-károk: A természetben okozott kár esetén a károkozónak – az államnak kifizetett bírságon túl – elsősorban meg kell térítenie az eredeti ökológiai állapot helyreállításának költségeit. Ennek mértéke gyakran sokszorosan meghaladja a természetes személyeknek vagy gazdálkodó szervezeteknek okozott kár mértékét, így a költségek akár a több milliárd forintos szintet is elérhetik.
 
Elsősorban olyan gazdálkodó szervezeteknek és gazdálkodó tevékenységet is folytató egyéb jogi személyeknek (pl.: egyéni vállalkozások, jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok, alapítvány, egyesület, köztestület stb.), akik tevékenységük során környezetre veszélyes anyagokat használnak vagy állítanak elő.
  
Másnak okozott olyan károkra, amelyeket a biztosított hirtelen, váratlan, előre nem látható környezetszennyezéssel okoz, és amely a normál üzemi módtól eltérő eseményre vezethető vissza. Kiterjeszthető az egész világon okozott és bekövetkezett károkra, valamint az alvállalkozók által okozott károkra. Továbbá a környezetszennyezési felelősségbiztosítás kiterjeszthető a környezeti károkkal -ún. ökológiai károkkal - kapcsolatos közigazgatási jogi felelősségre is.
 
Hívja információs vonalunkat, vagy írjon e-mailt a tamas.podor@crconsulting.hu címre.
Minden jog fenntartva © 2013 Corporate Risk Consulting Biztosítási Alkusz Kft.
Készítette: SK Trend Kft
Verzió: 1.0.162
Utolsó frissítés: 2016.08.18